Wat is een..

Start Omhoog Landelijk

Wat is een Gezondheidswijzer?

Gezondheidswijzers zijn regionale informatiepunten waar iedereen terecht kan met vragen over gezondheid. Iedereen kan vragen stellen over zorg, gezondheid, ziekte of handicap. Ook voor adressen van patiŽntenverenigingen en andere instellingen in de gezondheidszorg bent u hier aan het juiste adres.

Gezondheidswijzers zijn vaak verbonden aan een GGD of een thuiszorgorganisatie. Enkele Gezondheidswijzers zijn elders ondergebracht, zoals bij een gezondheidscentrum of een apotheek.

Gezondwijs heeft circa 12 jaar gewerkt als Gezondheidswijzer in de regio Nieuwe Waterweg Noord, bij de GGD te Vlaardingen, sinds juni 2008 zijn wij niet meer verbonden met de GGD. Intermediairs zoals huisartsen, maatschappelijk werkers, voorlichters, of patiŽntenorganisaties kunnen gebruikmaken van Gezondwijs.

Gezondwijs verstrekt informatie, maar geeft geen mening en adviseert niet!  Heeft u persoonlijk medisch advies nodig, dan verwijzen de medewerkers u door naar de huisarts of naar andere deskundigen.

Vragen via e-mail:

Woont u in de regio Rotterdam Rijnmond?
Mail uw vraag onder vermelding van uw postcode (eerste 4 cijfers) naar: gezondwijs@yahoo.com

Wij proberen uw vraag binnen vier werkdagen te beantwoorden. In 2002 werden bij de Gezondheidswijzer NWN meer dan 12.000 vragen via e-mail gesteld. In 2007 was dit getal opgelopen tot 15.000 vragen. In 2008 gaan wij onder de naam Gezondwijs verder met onze activiteiten, maar niet meer onder auspiciŽn van de GGD.

  Woont u buiten onze regio, stel uw vraag dan via:al@din