Gezondheidsvragen

Start Overige vraagbaken Beroepskrachten

Gezondheidsvragen regio Rotterdam Rijnmond

Woont u in de regio Rotterdam Rijnmond, dan beantwoordt Gezondwijs graag uw vragen op het gebied van gezondheid, zorg en ziekte.
Per e-mail kunt u uw vraag, onder vermelding van uw postcode (eerste 4 cijfers) zenden aan gezondwijs@yahoo.com 

Gezondwijs behandelt per jaar ongeveer 15.000 vragen.
85 % hiervan wordt automatisch afgehandeld op basis van tekstherkenning en koppeling aan onze database, waarin over meer dan 2.000 thema's informatie is opgeslagen.
7 % wordt handmatig beantwoord door de vrijwillig(st)ers van Gezondwijs.
6 % handmatig door Al@din, het samenwerkingsverband van de openbare bibliotheken.

De medewerkers proberen uw vraag binnen vier werkdagen te beantwoorden.


Gezondwijs is een samenwerkingsverband van een medisch documentaliste, twee huisartsen, een diŽtiste, een gynaecoloog, een verpleegkundige, een maatschappelijk werkster, een medewerkster van het COC, een GezondheidsZorg therapeut (specialisatie homeopathie) en een aantal ervaringsdeskundigen met ondersteuning van medewerkers van Bibliotheek Rotterdam via Al@din en andere netwerken.      

Overige regio's

Woont u niet in deze regio, kijk dan even op: Al@din

Disclaimer

De doelstelling van Gezondwijs is het beantwoorden van vragen over gezondheid. Wij geven geen medisch of juridisch advies en maken geen huiswerk of werkstukken. De aangeboden informatie kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult bij een arts. Voor medisch advies kunt u het beste terecht bij uw arts of medisch specialist. De beantwoording van de vragen gaat voornamelijk door middel van bestaande informatie van instellingen en organisaties die werken op het gebied van de gezondheidszorg en preventie. Bij het beantwoorden van de vraag wordt dus gebruik gemaakt van bestaande bronnen. De bronvermelding wordt in principe met het antwoord meegestuurd. De beantwoording van de vragen door Gezondwijs wordt grotendeels uitgevoerd door beroepskrachten. Op basis van het eigen werkterrein kan er ook gebruik gemaakt wordt van eigen kennis en ervaring.  De informatie die verstrekt wordt, is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter, fouten (in de verwerking van deze informatie) kunnen niet altijd voorkomen worden. Wij zijn niet aansprakelijk voor de juistheid of volledigheid van de aangeboden informatie. Het gebruik van de verkregen informatie geschiedt dan ook voor volledig risico van de gebruiker. Als u vragen, opmerkingen of correcties heeft over de informatie die u werd aangeboden door Gezondwijs, neem dan contact met ons op.

Privacyreglement

Alles wat onze medewerkers per e-mail vernemen, behandelen zij vertrouwelijk. Uw gegevens worden niet aan derden vertrekt zonder uw toestemming. Medewerkers gaan niet in op verzoeken om derden te bellen, mailen of schrijven. Wij  vinden het wel belangrijk om de verschillende vragen uit de samenleving te volgen en te registreren. Zo wordt er bijgehouden over welke onderwerpen er gemaild wordt. Door het verzamelen van dit soort gegevens wordt er een registratie bijgehouden voor statistische doeleinden. Deze gegevens zijn vanzelfsprekend anoniem en niet tot een persoon te herleiden. Nadat u een vraag gesteld heeft, bewaren wij uw gegevens nog gedurende een korte periode. Mocht het zo zijn, dat wij na enige tijd extra informatie voor u vinden, dan kunnen wij dit nazenden.
laatste wijziging 10-3-2008